Heechspanning

Vandaag vond op Heeg de tweede wedstijd van de IFKS plaats, na de teleurstellende twaalfde plaats was de bemanning erop gebrand om vandaag een beter resultaat neer te zetten. Omdat de windkracht lager lag dan gisteren besloot men dan ook om te wisselen van grootzeil. Dit nieuwe grootzeil zou wellicht tot een beter resultaat moeten leiden. Vandaag werd er wederom sterk gestart, met een vierde plaats nestelde ’t Swarte Wief zich al snel weer in de voorhoede. Na de eerste bovenboei werd ook Ulbe Zwaga gepasseerd en lag ’t Swarte Wief even derde totdat ze bij de gate tussen Makkum en Ulbe’s Waaksdom terechtkwam en daardoor ongunstig kwam te liggen bij de gate. Hierdoor verloor ’t Swarte Wief niet alleen posities maar kwam het in een drukke middenmoot terecht alwaar ’t Swarte Wief veel plaatsen moest toegeven. Evenals gisteren leek de duur van de wedstrijd de resultaten niet ten goede te komen en kwam het achterveld steeds dichterbij. In de laatste ronde leek zelfs plaats 12 nog het hoogst haalbare maar in een goed laatste rak wisten Jaap en zijn bemanning toch nog twee plaatsen te herwinnen en moesten zij genoegen nemen met een tiende plaats. Uiteraard is dit alles behalve de gedroomde start voor ’t Swarte Wief maar mogen wij natuurlijk moed putten uit de laatste slagen en blijven wij vol goede moed en gebrand om morgen in Sloten een grotere sprong voorwaarts te maken. Met de goede trim van het nieuwe zeil die door de bemanning werd ervaren durven zij zeker naar boven te kijken.

 

.