Swarte Wief naar tweede plaats op Echtenerbrug

Op het Tjeukemeer heeft ’t Swarte Wief bij Echtenerbrug haar eerste podiumplaats van deze IFKS weten te bemachtigen. ’t Swarte Wief liet wederom zien dat zij snel uit de startblokken kan komen door als tweede om de bovenboei te komen. De beste start was er voor Ulbe Zwaga die al snel een aardige voorsprong nam en soleerde naar de eindoverwinning. Dat Jaap een podiumplek niet cadeau krijgt is in de eerste twee wedstrijden wel gebleken.  Sikke Heerschop de leider in het klassement wist Jaap al in het eerste voordewindse rak te passeren. De bemanning liet zich nu echt niet gek maken en voer solide door. De tegenaanval werd in gezet en deze pakte al bij de volgende bovenboei goed aan. Hierna wist ’t Swarte Wief door constant zeilen haar voorsprong op Sikke Heerschop langzaam maar zeker uit te breidden. Maar liefst 5 ronden werden er gezeild totdat uiteindelijk het verlossende finishschot werd gelost die Jaap en zijn bemanning het eerste eremetaal van deze week opleverden. Hierdoor schuift ’t Swarte Wief door van een dertiende naar een zevende plaats in het algemeen klassement en mocht Jaap ook vandaag weer bij Afke Boven komen opdraven voor het skûtsjejournaal.