Echtenerbrug deel II, wederom podium

Op het Tjeukemeer waar het vanochtend nog aardig spookte in fikse regenbuien bleek het vanmiddag een prachtige zeildag. Vanaf Delfstrahuizen scheepten zich een negentigtal leden van onze Club van 100 zich in op het schip de Harmonie. Alhier werden zij in de watten gelegd terwijl zij aan de rand van het wedstrijdwater getuige konden zijn van de wedstrijd. Zoals de hele week al wist Jaap ’t Swarte Wief weer als één van de eersten over de startlijn te krijgen. Nog vlotter was Ulbe Zwaga met zijn Waaksdom, gisteren al met overmacht de winnaar op het Tjeukemeer. Ook deze keer stond er geen maat op het geweld van de Waaksdom die redelijk gemakkelijk na de eerste bovenboei de leiding pakte en niet meer uit handen gaf. Jaap lag bij deze bovenboei nog tweede maar kwam uiteindelijk in duel met de Ut en Thus van Floriaan Zwart en de Grytsje Obes die verrassend voorin meestreed maar uiteindelijk gediskwalificeerd werd vanwege een situatie met Eastermar. Voor Jaap en zijn bemanning werd de wedstrijd niet zo spannend als gisteren toen zij een mooi duel met Sikke Heerschop uitvochten. Zo kwam het dat voor de top drie de wedstrijd relatief gemakkelijk uitgezeild kon worden, daarachter waren nogal wat wisselingen. Uiteindelijk leverde deze uitslag voor Jaap een aanzienlijke stijging in het klassement op. ’t Swarte Wief staat nu vierde en vaart met veel vertrouwen de Lemster Baai binnen.