Seizoen begint weer voor ’t Swarte Wief

Afgelopen zaterdag is het skûtsje in Gorredijk weer te water gelaten.

Na de winterse klusavonden ligt het skûtsje er nu, zoals we gewend zijn, weer in topconditie bij. Komend weekend varen we richting ons vaste ligplaats bij Goingarijp alwaar we direct weer met de 1e trainingen van start kunnen. De eerste wedstrijd staat al weer op programma in het weekend van 13 en 14 april in Langweer. In dit weekend zijn er een groot aantal skûtsje van de IFKS op de uitgediepte Langweerder Wielen te bewonderen, om in de verschillende lengteklassen met elkaar te strijden tijdens deze opening van het skûtsje seizoen. Meer info op www.skutsjesilenlangwar.nl.

De 2e wedstrijd van dit seizoen is Lemmer Ahoy op 30, 31 mei en 1 juni in de baai van Lemmer. Over enkele weken krijgen we een nieuw grootzeil en kunnen we er naar toe werken om het schip in optimale conditie te krijgen voor het komende IFKS kampioenschap.

De sponsoravond was dit jaar op 8 februari in de zaal van café Overwijk. Deze editie hadden we de heer Arie Nauta uit Haskerdijken te gast als spreker. Nauta, bekend als de man met de kop van Jut op vele dorpsfeesten en kermissen in Fryslan, vertelde ons een boeiend verhaal over zijn reis per zeilboot naar en door het Caribische gebied aan de hand van vele foto’s.

Zeilen met De Opstekker !

Als bemanning en stichting van het Skûtsje ’t Swarte Wief doen wij graag iets terug voor de enorme steun die wij ontvangen vanuit ons dorp. In samenwerking met zeilschool de Veenhoop hebben we een geweldige mogelijkheid gevonden voor de kinderen van groep 7 en 8  van de Opstekker om kennis te kunnen maken met de wereld van de zeilsport. Het is het eerste weekend van het zeilseizoen waarin kinderen van basisscholen en sportverenigingen uit de omgeving de mogelijkheid krijgen kosteloos zeilles te ontvangen. De kinderen mogen onder begeleiding van instructeurs oefenen en kennismaken met de basisvaardigheden van het zeilen. Wie weet staat er een nieuwe schipper op of ontdekken we een geboren fokkenist!

Deze activiteit zal plaatsvinden in het Paasweekend op zondag 21 april en maandag 22 april 2019.

De ouders van groep 7 en 8 van de Opstekker ontvangen via de school nog nadere info en wijze van opgave voor deze happening.