De weg terug op Echtenerbrug

Al vroeg in de ochtend was ’t Swarte Wief op het Tjeukemeer aan het zeilen om de juiste trim te vinden. Na een teleurstellende 1e helft van de IFKS-week moet nu de knop echt om. De windvoorspelling gaf een dikke 4 met vlagen in de 5 aan. Vlak voor de aanvang van de wedstrijd hebben we besloten toch een reef in het grootzeil te zetten om zodoende het schip bestuurbaar te houden, dit pakte goed uit op het moment van starten stond er een behoorlijke bries.

Onze start was middelmatig maar we konden toch redelijk weg komen in het 1e kruisrak. Wel kwamen we door een enorme chaos, waarbij schipper Geale Tadema van it Doarp Eastermar van boord sloeg door een aanvaring met de Drie Gebroeders, in de achterhoede om de bovenste ton. Er lag vandaag een gate-baan in waarbij er vrije keuze is bij de onderste ton, het lukte ons in het voordewindse rak helaas niet de kant de kiezen die wij eigenlijk wilden. Uiteindelijk pakte het trimmen wel goed uit en liep het schip mooi snel en hoog. Het laatste rak naar de finish hadden wij een goede slag en konden wij nog wat inhalen. Uiteindelijk zijn we deze wedstrijd weer eens naar voren gezeild en als zevende over de finish gekomen.

Op het moment van schrijven lopen er nog diverse protesten.

Voor de uitslag en actuele tussenstand verwijzen wij naar: www.ifks.frl