Zoekende op Tjeukemeer

De wind op Echtenerbrug was mooi stabiel toen om half drie het eerste startschot klonk en de afgelaste wedstrijd van Stavoren kon worden gezeild. Helaas was de eerste start algeheel vals. Bij de tweede start lag ´t Swarte Wief er een stuk minder mooi bij. Bij het ronden van de bovenboei moest dan ook genoegen worden genomen met een positie in het achterveld. Ondanks een mooiere wind dan gisteren kon Jaap geen vuist maken en was van een opmars geen sprake. Naast dat het skûtsje niet goed “aan de praat was”, werd er in een poging om aanvallend te zeilen ook nog een verkeerde keuze gemaakt, hiermee werden er nog eens drie plaatsen verloren. Liggend op een 13de positie en een vlot getrokken finish was een twaalfde positie het hoogst haalbare voor deze dag. Niet het resultaat waar wij vooraf op hoopten.

De wedstrijd is gewonnen door de Wylde Wytse van Sikke Heerschop. De 2de plaats ging naar it Doarp Eastermar en Lytse Lies werd 3de. Daarnaast was er nog een valse start voor de Jonge Jasper die hiermee het wedstrijdveld diende te verlaten aangezien de tweede start met een U-vlag verliep. Dit betekent dat een valse start dus einde wedstrijd is.

Na afloop van de wedstrijd hebben wij diverse aanpassingen gedaan aan de trim van het zeil aangezien we hier niet tevreden over zijn. Al met al is ’t Swarte Wief nog wel twee uren op het water gebleven om de boel te veranderen en te testen. Of dit effect zal hebben moet morgen blijken waar wij wederom op het Tjeukemeer zullen starten voor de reguliere wedstrijd van Echtenerbrug.

Op dit moment staan we onderin het klassement en is het hier erg spannend met zeer kleine verschillen. We zijn dan ook realistisch en kijken naar onderen aangezien we ons niet veel meer kunnen permitteren. Ondanks het teleurstellend resultaat blijft de sfeer onder de bemanning prima en gaan we er alles aan doen om morgen weer met een beter resultaat voor de dag te komen.

Kijk voor de volledige uitslag en actuele tussenstand op: www.ifks.frl