Weinig genoten op Sloten

De in Heeg opgelopen averij was deze dinsdagmorgen weer verholpen en vol goede moed begonnen wij aan de wedstrijd op Sloten. Er stond niet al te veel wind toen het startschot viel. Bij de start zaten we aan de kant van het startschip en lagen we redelijk vrij. Toch waren we ten opzichte van De Drie Gebroeders, dit bij de pin starten, behoorlijk laat over de lijn. Net als op Heeg wisten de Gorredijkster de bovenste ton royaal als eerste te bereiken. Qua voorsprong was de wedstrijd vergelijkbaar met die op Heeg.

Jaap kwam rond de achtste positie om de bovenboei en passeerde de tweede wedstrijdboei als 7de. Op weg naar de onderboei in het lange voordewindse rak werd wederom een positie gewonnen en ging ’t Swarte Wief als 6de het kruisrak in. Vlak achter de Wylde Wytse zeilend, koos Jaap ervoor om bij Sikke weg te draaien en de slag door het midden van het meer te maken. Deze set bleek achteraf zeer nadelig uit te vallen. De skûtsjes voor ons liepen verder uit maar ook een stuk of vier á vijf skûtsjes die achter ’t Swarte Wief lagen profiteerden optimaal van een windschifting en liepen allemaal over ons heen. De bovenboei werd nu als 10de gerond. In de lus, we zeilden dus een Olympische route, moesten wij wederom één skûtsje voor laten gaan. Al met al gingen wij als 11de het kruisrak in. Aangezien de finish er bij de bovenboei in lag was dit de enige kans om nog wat goed te maken. Uiteindelijk hebben wij de Striidber nog weten te verschalken en zijn we als 10de over de finish gekomen. De winst was deze middag voor de Drie Gebroeders en de plaatsen twee en drie gingen respectievelijk naar de Waaksdom en de Jonge Jasper.

Uiteraard zijn wij niet tevreden met het resultaat maar door de vele windschiftingen is het ook moeilijk wegen wat deze uitslag echt waard is. Morgen hopen we op een stabieler windje als we de wedstrijd van Starum in gaan halen op Echtenerbrug.

Kijk voor de volledige uitslag en actuele tussenstand op: www.ifks.frl