Glemmer op Lemmer

Vandaag werd er op het palaver weinig wind voorspeld in de baai van Lemmer. Tijdens het inzeilen was er nog een redelijke wind, maar het was al snel duidelijk dat die langzaam wegzakte. De spanning zat er al goed in tijdens de 1e start van de grote A klasse, wat uiteindelijk resulteerde in een algehele valse start. Tijdens de 2e startprocedure werd de zwarte vlag getoond, dit maakt het extra spannend. Bij een eventuele valse start moet je het wedstrijdveld verlaten, dit was voor Sikke Heerschop het geval. Onze start was in de middenmoot, maar bij de bovenste ton kwamen we niet voordelig uit. Met de KL en Gorredijk in de voorhoede was er volop werk aan de winkel, wij wilden natuurlijk aanspraak blijven maken op een podiumplek. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd, in het lange voordewindse rak. Tijdens het ingaan van het rak lagen de KL, Eastermar , Eelkje, Striidber, de zes gebroeders en de drie gebroeders nog voor ons. De wind leek steeds meer weg te vallen en we dreven gezamenlijk naar de onderste ton. Hier was inmiddels de finish neergelegd. Op de finish lijn passeerden wij nog net Gorredijk op 2 meter voorsprong. Een mooi 4e plekje viel ons ten deel. Het kampioenschap ligt op dit moment nog volledig open omdat het qua punten heel dicht bij elkaar zit. Morgen wordt er voor de laatste maal gestreden en zullen de punten verdeeld worden, wij staan momenteel op een 2e plaats in het klassement dus spanning alom. Voor de gehele uitslag zie (www.ifks.nl)