Geen vormbehoud op de Tsjûkemar.

Op donderdag stond de wedstrijd op Echtenerbrug op het programma, normaliter een water waar ‘ t Swarte wief zich prima thuis voelt. Tijdens het inzeilen stond er nog een mooie wind maar deze nam gaandeweg meer aan. Deze middag moesten wij het wedstrijd water delen met de kleine A klasse welke een inhaalwedstrijd hadden. Voor de grote A klasse betekende dit een zeer korte wedstrijd baan met alleen een onderste en bovenste ton. Op de start lagen we in een goede positie, maar waren iets te vroeg waardoor we geen snelheid konden maken. Dit om een valse start te voorkomen. Na het eerste kruisrak kwamen we als 15e bij de bovenboei, en gezien de korte wedstrijd baan zou het lastig worden om naar voren te zeilen. De wind was inmiddels flink toegenomen, dat in combinatie met het ondiepe water maakt het behoorlijk lastig. Toch lukte het ons gaandeweg de wedstijd naar voren te zeilen en enkele plaatsten op te schuiven. Uiteindelijk zijn we na een wedstrijd van ca 80 minuten als 11e gefinisht. Op een 1e plaats Lucas Bouma, een 2e plek voor Tony Brundel en de 3e plek voor Eastermar. (volledige uitslag zie www.ifks.nl) Na 2 dagen voorin gestreden te hebben vandaag helaas in de achterhoede. We staan nu op een 4e plek in het klassement en zullen morgen in de Lemsterbaai vol aan de bak moeten. De competitie is dit jaar zeer spannend omdat het qua punten nog heel dicht bij elkaar zit.