Finale wedstrijd Lemmer

De laatste wedstrijd van het kampioenschap lag alles nog open, de mogelijkheid om 1e te worden maar ook een plaats buiten het podium in het eindklassement. Het was nog maar de vraag of er gestart kon worden, alle voorgaande klassen werden 1 voor 1 afgelast i.v.m. te weinig wind. Maar zoals de hele week alles onvoorspelbaar was kwam ook net op tijd een briesje, niet veel maar genoeg om te zeilen. Het is knap hoe de wedstrijdcommissie dit kampioenschap de wedstrijden heeft verzorgd, dit was geen makkelijke opgave. Wat in 2016 ons wapen was (goed starten) lukte dit jaar slecht, en ook nu lukte het niet om goed weg te komen. De klassementsleider KL startte goed en we wisten direct dat we ons moesten richten op onze opsterlandse collega’s uit Gorredijk. Zij hadden een betere start als ons, omdat wij op gelijke punten stonden moesten wij naar voren zien te komen. De spanning was om te snijden en met een olympische baan welke stuurboord gerond moest worden was het behoorlijk dringen bij de bovenboei. Niemand kon zich een fout permiteren voor zowel de podiumplekken als de mogelijke degradanten was er volop strijd. Uiteindelijk lukte het ons om in de 2e omloop naar voren te zeilen, echter viel de wind weer wat weg en waren we nog niet gerust. Ook de wedstrijdcommissie zag de wind wegvallen en legde de finish er bij de beneden boei in. De KL zeilde kampioenswaardig naar een 1e plek. Op een 2e plaats Sikke Heerschop en op 3 Makkum. Wij passeerden de finish op een 7e positie en er ging een last van onze schouders af. Ons doel was bereikt en een mooie 2e plaats in het eindklassement viel ons ten deel. Op een 1e plaats de KL en op een derde plaats voor Eelkje 2. Na de finish zochten we onze fans op de kant, het zag letterlijk zwart van de mensen met een mooi SW logo. In de kolk werd het feest gevierd onder begeleiding van de Boljeiers om uiteindelijk gezamenlijk in de feesttent de slotavond te vieren en het kampioenschap af te sluiten.

Wij feliciteren de KL met het kampioenschap en Eelkje 2 met hun 3e plek. collega skûtsjes in de grote A bedankt voor de mooie strijd van de afgelopen week.

Onze waardering en dank gaat uit naar alle volgers, donateurs, club van 100 leden, sponsoren en ons dorp de Tynje,  het was een superweek.