We hawwe won dus nei ‘t kanon (Sloten)

Vandaag stond er een serieuze bries op het Slotermeer 3,5 bft met mooie dikke vlagen. Tijdens het inzeilen zijn we druk bezig geweest met de trim om het skûtsje te prepareren voor de 3e wedstrijd.

Op de start lagen we niet vooraan maar door de hoge snelheid konden we redelijk weg komen. Wij kwamen als 6e bij de bovenste ton, alwaar wij het voordewindse rak ingingen. Met de hele vloot op de hielen kozen wij voor de bakboord slag. Bij de volgende bovenste ton-ronding lagen wij op een 2e plek, met vlak achter ons Striidber, Lucas Bouma en de KL. Sikke Heerschop lag royaal op kop.

Wij wisten gedurende de wedstrijd ons 2e positie vast te houden, en in het laatste kruisrak namen wij zelfs de koppositie over. Hiermee konden wij onze eerste dag overwinning in de grote A klasse bijschrijven.

Vanavond mag onze schipper Jaap Hofstee het kanon afvuren tijdens de prijsuitreiking. Morgen zeilen we op Echtenerbrug en gaan we er weer vol tegenaan.