Swarte Wief vijfde op Sloten

Met barre windomstandigheden in Sloten kwam It Swarte Wief niet verder dan een vijfde plaats. Gure weeromstandigheden en een stroeve start waren hier debet aan.Vlak voor de wedstrijd leek de windkracht rond de drie tot vier te liggen, echter veranderde het weer snel. Al snel werd er getwijfeld aan het eerdere besluit om ongereefd te zeilen op het ondiepe Slotermeer. Er was geen tijd meer om deze beslissing ongedaan te maken en de start werd aangevangen. De start was echter algeheel vals en er zou een herstart komen. Na enig overleg werd besloten om daarom toch maar te gaan reven. De tijd voor de herstart drong en na het zetten van de reef was er geen tijd meer om een goede positie bij de start te bemachtigen.

Door de slechte start kwamen wij al snel in de drukte terecht en was het moeilijk om naar voren te zeilen. Bij de eerste ton lagen wij nog negende. Een inhaalslag bleek moeilijk maar gaandeweg wisten wij enkele plaatsen goed te maken. Ook dit ging niet van een leien dak, net toen wij op weg waren weer aansluiting te vinden bij de top, werden wij helaas dwarsgezeten door de Nooit Volmaakt van Cees Riezebos. Hij gaf geen voorrang en door afvallen verloren wij weer tijd. Uiteindelijk konden wij nog een vijfde plek bereiken, gezien de omstandigheden een aardig resultaat.
Door dit resultaat staan wij nu tweede in het klassement.