‘t Swarte Wief pakt eerste plek op Lemmer

’t Swarte Wief heeft vandaag promotie naar de B-klasse bewerkstelligd door een knappe eerste plaats te behalen in de Lemster Baai.

In een enerverende wedstrijd met een zandloperbaan startte ’t Swarte redelijk en kwam op stuurboord aan op de boventon. Hier maakte schipper Jaap een belangrijk besluit om als derde met een stuurboordslag voor Cees Riezebos te draaien. Als het schip was afgevallen dan hadden we in een uitzichtloze positie achterin gevaren. De leiding was in handen van Bas Krom met de Verwisseling en op de tweede plaats Lucas Bouma met de Grutte Pier. De Verwisseling diende echter na een situatie een strafronde te maken waarna wij opschoven na een tweede plaats achter klassementsleider Lucas Bouma. Al snel voeren wij zoals eerder deze week weer in richting van de B-klasse. Dit leverde bij de bovenste ton een grote drukte op. Wij voorzagen dit en kozen er voor om de ton ruim te bezeilen, Lucas Bouma koos voor een koers door het midden en kwam hierdoor in het nauw bij de boventon, wij maakten hier dankbaar gebruik van en zeilden zo over de Grutte Pier heen, deze moest ook nog eens een strafrondje draaien omdat hij de ton raakte. Ondertussen zat Ulbe Zwaga met de Oude Zeug ons op de hielen en hij koos zoals zo vaak de aanval. Gelukkig konden wij hem achter ons houden en raakte hij verwikkeld in een strijd met de Grutte Pier. Zodoende werden wij net als gisteren eerste. De Oude Zeug wist de finishlijn te passeren voor de Grutte Pier waardoor wij de leiding in klassement hebben genomen met slechts 1,2 punt verschil. Hierdoor is een plek bij de eerste twee ook verzekerd en zal er morgen worden gestreden om het kampioenschap. Uiteraard is de stichting, bemanning en Harry Potter hier zeer content mee.