Swarte Wief kampioen in stijl

Tijdens de laatste wedstrijd om het IFKS-kampioenschap heeft ‘t Swarte Wief in een spannende ontknoping het kampioenschap weten binnen te halen.Na de eerste wedstrijd op Lemmer hadden wij slechts een minieme voorsprong op de Grutte Pier van Lucas Bouma. Hiermee waren wij klassementsleider. Als Lucas Bouma op de slotdag twee plekje boven ons zou eindigen dan zouden zij zich kampioen mogen noemen.

Bij de start ging het voor ’t Swarte Wief mis. De touwen van het grootschoot waren bij het afremmen voor de start in de knoop geraakt. Het ontrafelen van deze knoop koste dierbare seconden waardoor wij diverse schepen waaronder Lucas Bouma voor ons moesten laten gaan. Bij de bovenste ton moesten wij hierdoor vier schepen voor ons laten gaan. Echter bleek het schip zoals al vaker deze week weer zeer snel te lopen. Al snel liepen wij in en tijdens de volgende ronde op de gatebaan konden wij over de Grutte Pier heen lopen en lieten wij ook de Yde achter ons.
Vanaf dat moment lagen wij dus derde en op kampioenskoers. In het volgende kruisrak naar de boventon liepen wij ook voorbij aan Bas Krom met zijn Verwisseling, ook Lucas Bouma ging hier voorbij en zij bleven in ons kielzog. De Oude Zeug van Ulbe Zwaga ging aan kop, zij hadden het grootste deel van de wedstrijd de leiding in handen. Echter moesten ze deze ook aan ons afstaan waardoor wij in de gate konden finishen. Met vijf eerste plekjes en een vierde en een vijfde plek was het kampioenschap binnen. Uiteraard onverwacht als je bedenkt hoe kort wij nog maar met dit schip zeilen.
Na de finish viel ons een luid applaus deel vanaf het strand waar ook veel fans van ons aanwezig waren. Het feestje werd ’s middags in de sluis voorgezet tezamen met de andere kampioenen. ’s Avonds was de officiële huldiging en ook waren weer veel fans aanwezig.  Al met al was dit een dag die onvergetelijk was en overtrof het ieders verwachtingen.