Eerste plaats op voormalig thuiswater

Echtenerbrug, waar vroeger de werf stond van Jan Jans Bos en waar ons oude Swarte Wief is gebouwd heeft ons ook dit jaar geen windeieren opgeleverd.Een saillant detail is dat onze grootschootman Anne van den Berg tijdens het gereed maken van het skûtsje overboord werd geslagen door het helmhout wat hij op dat moment bediende. Gelukkig was er geen persoonlijk letsel en kon Anne volgens de man-over-boord-procedure aan boord worden gehesen om vervolgens de wedstrijd aan te vangen.

Vanaf de start lag ’t Swarte Wief er zeer goed bij en wist de bovenste ton als eerste te ronden. Er lag een gate-baan in waardoor na het ronden direct voor de wind gezeild moest worden. In de eerste twee ronden liep ’t Swarte Wief sterk uit en liep het vlot in op de B- skûtsjes die tien minuten eerder waren gestart. In de laatste route naar de finish had ’t Swarte Wief lichtelijk oponthoud van enkele B-skûtsjes. Desondanks werd er ruim als eerste gefinisht.