Thuiswater brengt Swarte Wief een prijs

Tijdens de vijfde wedstrijd om het IFKS-kampioenschap heeft ’t Swarte Wief dan eindelijk haar eerste prijs binnen weten te halen. Onder prachtige weersomstandigheden werd een knappe tweede plaats behaald.Na twee mislukte starten werd dan uiteindelijk gestart. ’t Swarte Wief kende een redelijke start, leek naar de tweede plaats te varen maar moest door een stuurboordsituatie enkele plekken terugschuiven en kwam hierdoor op een zesde plek terug. In het voordewindse rak werd vervolgens een knappe slag gedaan waardoor in het eerste kruisrak ’t Swarte Wief kon opstomen. Door een fout van de Engelina Smeltekop die ons helmhout raakte moest deze een rondje doen waarna deze niet meer in de buurt kon komen.

In de laatste ronde wisten wij uiteindelijk nog naar een tweede plek op te stomen hier kwamen wij nog dichtbij de nummer een SB Avontuur. Bij de finish werd het nog spannend, maar wijsheid was troef en wij waren zeer blij met onze eerste prijs.