Swarte Wief vijfde in Lemmer

Vandaag heeft het Swarte Wief op de eerste wedstrijd in Lemmer een vijfde plaats weten te behalen. Op zich een knap resultaat maar voor de bemanning redelijk teleurstellend in de wetenschap dat er meer had in gezeten.De dag begon slecht toen de Tynsters vandaag van start moest gaan zonder vast bemanningslid Hans Hofstee, die ziek verstek moest gaan. Desondanks werd het gat goed opgevuld en ’t Swarte Wief had een mooie start. Het eerste rak pakte echter slecht uit en ’t Swarte Wief moest als vierde ronden. De Twa Famkes hadden een verrassend goede start en lagen derde. Deze liepen wij al snel voorbij waarna wij de strijd aangingen met de Engelina Smeltekop om de tweede plaats. Deze strijd duurde de hele wedstrijd tot het laatste rak. Achter ons kwam de Avontuur opstomen. Bij de bovenste ton ronden wij vlak achter de Engelina Smeltekop, echter kwamen wij hier in de vuile wind terecht en lagen wij voor dood. De Avontuur profiteerde hiervan en koos voor een andere route.

Hierna vochten wij de strijd om het derde plek uit waarbij wij abrupt verstoord werden door de Nieuwe Zorg van Andre Wiersma. Deze draaide voor ons en pakte brutaal de vierde plaats vlak voor de finish. Hierdoor eindigden wij als vijfde. Even was de bemanning in mineur, echter kwamen de glimlachen al snel weer op het gezicht toen de Hûnekop op de Ortolan een klein feestje weggaf.

De titel kunnen wij niet meer verdedigen, desondanks zullen wij morgen nog alles op alles zetten om dit skûtsje een waardig afscheid te geven van de IFKS.