Sloten: wederom zesde plaats

Op een zonnige dag met wederom een krachtige wind wist het Swarte Wief wederom een plaats in de subtop te bewerkstelligen. Door de omstandigheden werd het grootzeil en ook de fok weer gereefd. Extreme windvlagen bleven gedurende het inzeilen weg. De bemanning kon zich nu optimaal voorbereiden op de start.’t Swarte Wief wist bij de eerste ton na een hectische maar redelijke start een zevende plaats te bemachtigen. Op de gatebaan liep het skûtsje langzamerhand in op de toppers, die allen goed voorin zaten. Na twee ronden voer het schip op een mooie vijfde plaats. Helaas begon de wind wat in kracht af te nemen en bij het voordewindse rak werd het duidelijk dat andere schepen op ons inliepen. Steeds meer skûtsjes trokken hun reef eruit. Uiteindelijk achtte ook Jaap het tijd om de reven er uit te halen. Het skûtsje verloor hierdoor twee plaatsen en ging de laatste ronde als zevende in.

Op het volgschip werd, zoals iedere dag, onder het genot van heerlijke hapjes van Keurslagerij Stornebrink en Kaasboerderij de Deelen de verrichtingen gadegeslagen. In de laatste ronde wist ’t Swarte Wief de Trije Doarpen van André Wiersma nog op de finish in te halen. Vlak achter de Twa Famkes en de Avontuur van Sietse Broersma werden ze aldus zesde. In het klassement werd de vijfde plaats gehandhaafd. Op de eerste plaats staat de Engelina Smeltekop, welke op de voet gevolgd wordt door de Hoop op Welvaart. De derde plaats is voor de Nieuwe Zorg gevolgd door Sietse Broersma’s Avontuur. Op slechts twee punten staat dus ’t Swarte Wief welke door diverse concurrenten op de hielen wordt gevolgd.
Morgen in Echtenerbrug hoopt ’t Swarte Wief uiteraard op een betere klassering en iets minder wind om haar plaats in de subtop goed te kunnen verdedigen en een goede dagklassering neer te zetten.