Succesvolle Deelentocht 2010

De door ijsclub Klein Begin georganiseerde toertocht door het natuurgebied de Deelen was op tweede kerstdag een groot succes. Ook onze stichting kon hier dankzij de ijsclub een mooi graantje van meepikken.Door de uitstekende weersomstandigheden wisten vele schaatsliefhebbers de Deelen te vinden. In alle vroegte begon de stichting al met het opbouwen van hun ruime partytent op het ijs. Met diverse mankracht werd er al snel een ruime en gezellige rustplaats neergezet op het ijs. Kaaszuivelboerderij de Gelder stelde ons in de gelegenheid om tegen een mooie prijs chocolademelk in te kopen. Loonbedrijf Jonker stelde ons een aggregaat beschikbaar en Café Overwijk voorzag ons van warmhoudketels. Al snel draaide de “sopiemachine” op volle toeren. Met vereende kracht werd het grootste deel van de schaatsliefhebbers voorzien van sopie of een glas limonade. Veel complimenten vielen ons ten deel vanwege de snelle bediening en de lekkere smaak van de sopie. Ook het grote aantallen stoelen die wij hadden meegenomen werden dankbaar gebruikt.

Tussen half elf en vier uur werden er meer dan 1000 glazen chocolademelk en limonade verkocht. De opbrengst hiervan komt natuurlijk volledig ten goede aan de stichting en zal onder andere gebruikt worden om na het volgende zeilseizoen over te gaan tot het verbeteren van het onderwaterschip. Vandaag zou de Deelentocht ook verreden worden maar door de regen van gisteravond was de kwaliteit van het ijs dusdanige slecht dat de ijsclub het niet verantwoordelijk vond om deze vandaag door te laten gaan. Vanochtend bij het opruimen van de stand konden wij dit besluit zeer zeker beamen, het mooie gladde ijs was erg onregelmatig en stroef geworden.

Al met al hebben wij een plezierige Deelentocht beleefd. Onze dank gaat in de eerste plaats uit naar IJsclub Klein Begin uit de Ulesprong. Hiernaast willen wijk ook bedanken: kaaszuivelboerderij de Gelder, Café Overwijk, Loonbedrijf Jonker en iedereen die betrokken was bij het opzetten van de sopietent en ten slotte alle schaatsliefhebbers die niet schroomden om een kop warme chocolademelk te kopen.

Wij willen namens de hele stichting hierbij ook dhr. Wiebe Lageveen sterkte toewensen met diens revalidatie na een ongelukkige val op het ijs.