Goed resultaat op Heegemermar

Op het Heegemermar heeft ’t Swarte Wief tijdens een wedstrijd bij windkracht 4 tot 5 een knappe zesde plaats behaald.

Door de toenemende wind aan het begin van de derde wedstrijd van de IFKS twijfelde de bemanning nog over het aantal reven in het zeil, een kleine 15 minuten  voor de start wed alsnog besloten om het zeil volledig te reven. Door deze handeling was de voorbereiding op het start verre van optimaal en moest ’t Swarte Wief genoegen nemen met een plaats achterin het veld.

De eerste ton werd als veertiende gerond waarna ’t Swarte Wief zich opmaakte voor een inhaalslag. Deze verliep zeer gestaag. In de tweede ronde lagen ze tiende, een ronde hierna werd er weer een plaats winst geboekt. In de laatste twee ronden waar de wind nog steeds een grote rol speelde kwam ’t Swarte Wief steeds meer in de buurt van de top. De laatste ronde ging ons skûtsje als achste in, waarbij wij een duel voerden met onder andere de Tiid sil ’t Leare en de Lytse Earnewâldster. Dit pleit werd beslecht in het voordeel van ’t Swarte Wief. De strijd om de vijfde plaats met de Nieuwe Zorg van André Wiersma kon helaas niet door Jaap Hofstee worden gewonnen. Hierdoor restte een knappe zesde plaats voor ’t Swarte Wief welke hierdoor op een vijfde plaats in het klassement terecht is gekomen. De eerste plaats op Heeg was voor de Engelina Smeltekop. Die hiermee revanche nam voor haar lage klassering een dag eerder. De Engelina Smeltekop staat na puntenaftrek in het klassement eerste.