Prachtige afsluiting IFKS tijdens Lemmer II

Vandaag waaide het iets minder dan gisteren en de weergoden leken aldus onze gebeden te hebben verhoord. Een goede windkracht 4 maakte ons skûtsje een stuk wendbaarder dan de harde wind van gisteren.

Onze start was wederom aardig te noemen. Uiteraard gingen de echte snelle skûtsjes ons snel voorbij maar we konden vandaag wel duelleren met het skûtsje Avontuur. Vooraf gezien als één van de favorieten. We zeilden in het begin met een reef in het zeil maar toen de wind wat ging liggen haalden we deze er weer uit. Dit pakte goed uit want de Avontuur maar ook andere snelle skûtsjes die met regelmaat voor ons voeren konden we afhouden. We kwamen te liggen op een zevende plaats waarna we een verdedigende koers aanhielden. Dit hield in dat we in grote lijn de koers volgden van het schip achter ons: de Trije Doarpen uit Oudega. Dit pakte goed uit want we liepen uit en we gaven onze zevende plaats niet meer uit handen. Hiermee bereikten we het beste resultaat van de week en is dit de verdienste van maanden training en de manier waarop we hebben samengewerkt.

In het klassement zijn we zoals verwacht als twaalfde geëindigd op twee punten van de Noarderling. In het sprintklassement die uitgaat van het ronden van de eerste ton bij alle races eindigden we als zevende wat natuurlijk een zeer mooi resultaat was. De Engelina Smeltekop werd kampioen.