Echtenerbrug: Inhaalslag

Vanmiddag stond alweer de vijfde wedstrijd op het programma op het Tjeukemeer bij Echtenerbrug. Er stond zeker wel wind maar deze varieerde tussen de 2 en 3. Onze start verliep zacht gezegd niet erg goed.

Hier kwam nog eens bij dat de wind ging liggen en het hele veld ging ons bijna voorbij> Koos van Drunen die bijna altijd de rode lantaarn draagt kwam nog aardig dichtbij ons. Op het skûtsje zagen we de bui al hangen. Gelukkig nam de wind weer toe en konden we weer naar voren varen. We pakten de Doeke van Martena en Nooit Volmaakt. Vervolgens vaarden we naast de Noarderling. Deze kreeg te maken met problemen toen hun onderlijk losschoot. Vervolgens konden wij deze dus gemakkelijk voorbij varen. Hierop richten we onze ogen op Rudolf le Poole met wie wij al eerder duelleerden en op de Lutgerdina Smeltekop die gister nog een maatje te groot voor ons was. Bij de laatste ton wisten we de Smeltekop in te halen, Le Poole finishte twee scheepslengtes voor ons. We werden uiteindelijk twaalfde een positie waarmee we steeds meer vertrouwd raken.

De uitslag zal voor het klassement beteken dat we nog maar vier punten achter staan op de nummer 11 van het klassement. Rudolf le Poole is echter een punt op ons ingelopen, zij staan nog twee punten achter ons.

Voor morgen wordt harde wind voorspel: windkracht 5. Dit zou voor ons skûtsje een uitgelezen moment moeten zijn om eindelijk eens een plaats bij de eerste tien te bemachtigen.