Sloten: twee wedstrijden, consequent

Vandaag heeft ’t Swarte Wief maar liefst twee wedstrijden moeten varen voor het IFKS binnen 6 uur. Om 12.00 begon de eerste wedstrijd, waarbij onze start niet de beste was.

Bij de eerste ton hadden we toch een mooie positie weten te bereiken en lagen we rond de tiende plaats. Toen de Noarderling ons weinig ruimte gaf, waar ze ons dit moesten verlenen, en waarbij we bijna hun grootzeil met de punt van het schip raakten, besloten we om hier tegen te protesteren. De Noarderling loste dit op door een extra rondje op het water te draaien waarmee ze hun fout erkenden. In de tweede ronde hadden we weinig geluk met het volgende kruisrak en we verloren onze positie in de middenmoot. Uiteindelijk kwamen we als dertiende over de finish.

Om half 5 startte de tweede wedstrijd die als inhaalmoment voor Hylpen gold. We hadden nu een betere start en kwamen bij de eerste ton als zesde uit. De Lutgerdina Smeltekop die enkele plaatsen onder ons staat had echter een nog betere start en lag zelfs even tweede. Voor zowel de Lutgerdina als ons skûtsje bleek het erg moeilijk om onze posities te behouden. Ons skûtsje heeft zoals al eerder gezegd harde wind nodig en voor de wind verliezen we te veel. Uiteindelijk zakten we af naar een dertiende plaats.

In het laatste rak voor de finish wisten we echter de Nooit Volmaakt nog schitterend voorbij te zeilen waarmee we een twaalfde positie wisten te behalen vlak achter de Lutgerdina Smeltekop. De lyste Earnewaldster won de wedstrijd en de eerste wedstrijd werd gewonnen door de Engelina Smeltekop die nog steeds aan de leiding gaat in het klassement. Wij staan 12de in het klassement op zes punten van de Noarderling. Rudolf le Poole volgt ons op drie punten.