Heeg: “nu niet in het water”

Op hetzelfde meer waar zondag een week geleden het skûtsje omsloeg werd vandaag de tweede wedstrijd gevaren van het IFKS. Er stond een hard wind waardoor we belsloten om een reef in het grootzeil te zetten.

Dit kwam onze start aardig ten goede en wederom wisten we kort een plaats bij de eerste tien in te nemen. Al snel werden we weer door enkele skûtsjes voorbijgevaren. Ook Rudolf le Poole van de Rust na Arbeid die ons gister nog de baas was stak ons voorbij waardoor we op een 13de plaats terecht kwamen. Al snel ontdeden we ons van de reef en kreeg het skûtsje meer vaart.

De wind was echter wisselvallig. In de tweede ronde wisten we echter Rudolf Le Poole weer voorbij te steken en trachten we op het einde van de wedstrijd ook nog een mooi rak te varen om twee andere skûtsjes voorbij te gaan. Dit pakte helaas niet goed uit maar desondanks werd er een goede twaalfde plaats behaald, een positie die we nu ook delen in het klassement met de Rust naar Arbeid. Aan kop in het klassement staat de Engelina Smeltekop die voor de tweede maal won.

Morgen zullen er in Sloten onder voorbehoud van het weer twee wedstrijden plaats vinden. De eerste om 12 uur en de tweede om half 5.