Eerste wedstrijd laat op zich wachten

Gistermiddag zou het debuut van ’t Swarte Wief hebben moeten plaatsvinden. De voorspellingen waren zeer ongunstig.

’s Ochtends was er bijna geen wind en omstreeks 12.00 was er voorspeld dat zware windstoten en onweer de wedstrijden konden overvallen. De organisatie verplichtte ons dan ook om reddingsvesten te dragen. Eenmaal op het water om ons voor te bereiden namen we nog snelle de procedures door voor wanneer het weer zou omslaan en we ons moesten terugtrekken.

Dit bleek echter niet nodig want om 11.00 werd bekend dat de B-klasse en de C-klasse terug naar de haven konden keren en dat hun wedstrijd werd afgelast. Een kwartier later kwam ook voor ons de teleurstelling toen de kleine a ook werd afgelast. De grote A heeft nog wel hun wedstrijd gezeild maar ook hier was vrij weinig wind.

Maandag zal dan nu ons debuut gaan plaatsvinden maar ook voor deze wedstrijd wordt weinig wind voorspeld. De bemanning blijft positief en op deze zondag zijn ze te zeilen met het volgschip, een klipper.