Swarte Wief stapje terug na slotwedstrijd IFKS

Wellicht tegen beter weten in, hoopten de bemanningsleden van It Swarte Wief vandaag het tij nog te kunnen keren op het Iselmar bij Lemmer. Een tot nu zwakke week in de IFKS zou nog een positieve wending kunnen krijgen als er nog een goede prestatie zou worden geleverd bij Lemmer.

Toch waren de voortekenen niet persé hoopvol, de wind haalde aan, regenbuien teisterden de baai en in het kampioenschap waren nog veel prijzen te verdelen. De start, waarbij de commissie de start in één keer goed keurde was niet slecht te noemen, maar in al het geweld werd de bovenboei toch als twaalfde gerond. Een belangrijke concurrent, de Ora et Labora van Sietse Broersma, schoot wel goed uit de startblokken en ook de Waaksdom bleef It Swarte Wief voor. In het restant van de wedstrijd gebeurde er veel, in de voorhoede streden de Makkumers vsan de Eeltjebaas om de dagprijs met scheidend veteraan Jeroen de Vos. Voor klassementsleider Sikke Heerschop was er uiteindelijk geen vuiltje aan de lucht, hij behaalde na een tweede plaats vorig jaar nu het kampioenschap met de Ingelskman.

It Swarte Wief kon vandaag de strijd niet aangaan en werd veroordeeld tot een achterhoedegevecht waarbij een positiewinst steeds verder weg kwam. Ondertussen voer de Ora et Labora naar voren. Er waren bij de finish nog enkele protesten, maar deze maakten uiteindelijk voor It Swarte Wief weinig meer uit, de veertiende plek werd nog wel een twaalfde in de daguitslag. Een daguitslag waar Jeroen de Vos zijn schipperscarriére op een prachtige manier afsloot.

It Swarte Wief werd uiteindelijk veertiende in het klassement en daarmee moet zij na zeven jaar A-klasse een stap terug doen. Maar de jonge ploeg die ook dit jaar weer kon rekenen op een grootste steun van sponsoren en de club van 100 zal er zeker op gebrand zijn om zich zo snel mogelijk te herstellen van dit tegenvallende resultaat.