’t Swarte Wief in de winterstalling

Het seizoen zit er weer definitief op voor ’t Swarte Wief. Wederom een prachtig seizoen met als hoogtepunt de 2e plaats tijdens het IFKS kampioenschap. We willen daarom ook al onze Sponsoren, Club van 100 leden, trouwe donateurs en een ieder die ons dit seizoen weer de nodige ondersteuning heeft geboden van harte bedanken.

Na nog een paar leuke wedstrijden in het naseizoen, waarin we vaak weer voorin mee konden zeilen maar net niet in de prijzen wisten te vallen, kon de tuigage onder mooie weersomstandigheden worden opgeborgen.

In de week na de laatste wedstrijd is ’t skûtsje in Gorredijk uit het water gehesen en geheel schoon gemaakt. Na een vlekkeloze reis over de weg ligt ’t skûtsje inmiddels op de trailer in de loods in Tijnje waar in de komende wintermaanden het nodige onderhoudswerk weer kan worden verricht. De eerst volgende activiteit van de stichting is de sponsoravond op 27 januari.

De Reade Skûtsjewyn is binnenkort evenals het Skûtsjebitter en de warme Swarte Wief schippersmutsen  weer volop verkrijgbaar. Ideaal voor een relatiegeschenk, om weg te geven als cadeau of om gewoon lekker zelf van te genieten. Ook de oud ijzeractie gaat nog onverminderd door. De container staat bij de loods Riperwei 20 vlak achter het hek langs de weg. Oud ijzer kan zo over het hek in de container gedeponeerd worden. Naast oud ijzer zijn alle andere oude metalen zoals koper, lood, zink etc. zeer welkom. Deze metalen kunt u in de bak naast de container kwijt. Bij grote partijen kunt u altijd even met iemand van de stichting contact opnemen. Eventueel kunnen we een partij bij u thuis ophalen in overleg.