Strijdlustig Swarte Wief blijft steken op zilver

De finale tussen ’t Swarte Wief en De Zes Gebroeders is in het voordeel van de Makkumers beslist. In de baai van Lemmer stond een zeer stevige wind toen de A-Klasse van start ging. Echter was de wind deze middag niet stabiel te noemen. Dit maakte de omstandigheden bijzonder lastig en voor ons minder gunstig. Bij het ronden van de eerste bovenste ton wisten De Zes Gebroeders net voor ’t Swarte Wief te komen. De hele wedstrijd heeft onze bemanning er alles aan gedaan om voor de Makkumers te komen, maar dit mocht niet baten. Schipper Klaas Kuperus kwam deze wedstrijd als zevende over de finish en één plek hierachter zat ’t Swarte Wief. Hiermee bleven ze ons één punt voor in het eindklassement. Onze felicitaties gaan hierbij uit aan De Zes Gebroeders.

Direct na de finish was er eventjes berusting over het net niet halen van het ultieme, maar daarna kwam toch ook vooral het gevoel van trots en blijdschap boven. Wij hebben een ongelofelijk mooie zeilweek achter de rug. De bekroning hiervan is een prachtig mooie tweede plaats. Iets wat vooraf als onrealistisch werd beschouwd binnen de bemanning en crew van ons skûtsje.

Hierbij willen wij iedereen die ons op welke manier dan ook heeft gesteund enorm bedanken. De gehele week was alles weer tot in de puntjes verzorgd. Dit alles draagt zeer zeker bij aan het geweldige resultaat. Bedankt hiervoor!

Kijk hieronder voor het eindklassement van de IFKS 2016.