Wedstrijdverslag Heeg en Sloten

Hierbij een gecombineerd verslag van onze wedstrijden in Heeg en Sloten.

Heeg

De wedstrijd in Heeg begon een halfuur later dan gepland door uitloop van de wedstrijden eerder op de dag. De eerste start was een algeheel valse maar om 15:15 ging de wedstrijd echt los. Onze start was wederom goed en we kwamen zelf als derde om de bovenste ton. In het lange rak voordewind ging de wind er wat uit en door verkeerde keuzes in het hierop volgende kruisrak viel ’t Swarte Wief ver terug. Bij het ronden van de bovenste ton lagen wij op de negende positie. In het hierop volgende kruisrak koos Jaap voor de slag langs de Yndyk en die pakte goed uit. Bij de bovenste ton lagen wij zesde en pakten zo drie plekken terug. Met nog één route te zeilen wisten wij deze plek te consolideren. Hiermee eindigden wij deze wedstrijd op een zesde plek. De overwinning ging vandaag zeer royaal naar de Drie Gebroeders. Op gepaste afstand volgde op plek twee De Zes Gebroeders, plek drie ging naar Lytse Lies, vierde werd UT en vijfde Wylde Wytse. Uiteindelijk waren wij meer dan content met deze zesde plek.

Sloten

Op Sloten stond en mooie constante windkracht 3. Onze start was niet verkeerd maar achteraf kozen wij voor de verkeerde slag richting de bovenste ton. Deze ton moest stuurboord worden gerond en wij kwamen hier als zevende omheen. Met alle skûtsjes nog zeer dicht bij elkaar was alles nog mogelijk in de olympische wedstrijdbaan. Bij de tweede doorkomst van de bovenboei lag ’t Swarte Wief op de vijfde stek. In het lange voordewindse rak wisten wij nog twee plekken op te schuiven en zo gingen wij als derde het kruisrak in. In dit kruisrak verloren wij een plekje en hiermee lagen wij vierde in het wedstrijdveld. Met de finish in zicht was er nog wel van alles mogelijk. Jaap maakte de slag onderin helemaal af en koos voor een lange stuurboord slag richting de finish. Als eerste skûtsje kwam de Wylde Wytse over de finish, hierop volgde als tweede de Zes Gebroeders. Gelijk hierna was het de Jonge Jasper die derde werd en direct hierop volgend kwam ’t Swarte Wief over de finish. Al met al een prachtige mooie en ook zeer spannende wedstrijd die wij zeer verdienstelijk met een super mooie vierde plek hebben afgesloten. Morgen gaan wij het opnieuw proberen op het Tjeukemeer bij Echtenerbrug.

Klik op onderstaande link voor de actuele tussenstand: