Iepen dei 2016

De nieuwe opzet van de Iepen Dei afgelopen zaterdag 12 maart trok iets minder bezoekers dan de 8 voorgaande edities. Desondanks hebben de aanwezige bezoekers zich weer prima vermaakt.

In tegenstelling tot de voorgaande edities was de Iepen Dei heel vroeg in het seizoen om reden dat het nu wat minder inbreuk maakt op het training- /wedstrijdschema gedurende het zeilseizoen. Omdat het skûtsje nog niet te water ligt was gekozen om het festijn te organiseren bij en in de loods van de winterstalling aan de Riperwei. Hoewel het zonnetje haar beste beentje voor zette was het toch nog vrij koud gedurende de Iepen Dei en de aansluitende avond.

Voor de jeugd was dit jaar bij gebrek aan wedstrijdwater voor het gebruikelijke klomkesilen een wedstrijd met zweefvliegtuigjes georganiseerd. Vol enthousiasme werd er in 2 manches gestreden om de verste vlucht. Prijswinnaar in de jongste categorie werd Stefano op de voet gevold door Benjamin en Jochem. Bij de oudste categorie ging Fedde er met de 1e prijs vandoor gevold door Renee op een 2e en Jan Jisse op een 3e podiumplek. Voor de rest van de middag heeft de jeugd zich weer kostelijk uitgeleefd op het springkussen en was tevens de Rib bijzonder interessant

In de loop van de middag wisten de Boljeiers het publiek weer wat op te warmen met hun opzwepende klanken en ook de Tynster Fiskrikkers hebben weer goede zaken gedaan.