Eerste dagwinst Swarte Wief op Echtenerbrug

Waar gisteren de teleurstelling over de achtste plaats heerste was er vandaag grote vreugde bij de bemanning. In een sterke race behaalde ’t Swarte Wief haar eerste dagoverwinning.De dag begon vanochtend bewolkt met een windkracht drie. Het volgschip werd achtergelaten en het Tjeukemeer gevonden. De mast werd overeind gezet na onder de snelweg te zijn doorgevaren. De bemanning stond op scherp en was uit op revanche. Nu eindelijk dieper water, maar alles zou natuurlijk afhangen van de start.

’t Swarte Wief vaart met volle snelheid bij de start weg

Op het moment dat het startschot klonk had het Swarte Wief een prachtige positie te pakken en schoot als een van de eersten over de lijn. Het was de Lonneke die echter zoals zo vaak deze IFKS weer vooraan te vinden was en de kop nam. ’t Swarte Wief kon volgen en ook de Verwisseling van Bas Krom was weer aanwezig. De Lege Walden volgde op een vierde stek terwijl de Eenvoud ook goed in het midden zat. Ondertussen kwam de zon er wat meer bij maar er bleef nog voldoende wind over. In het tweede kruisrak in de eerste ronde van de Olympische baan ontvouwde zich een mooi duel tussen de Lonneke en het hoger zeilende Swarte Wief. ’t Swarte Wief kon zo korter zeilen en de Lonneke kwam steeds meer naast ’t Swarte Wief te liggen. Jaap ging er overheen en Lonneke kon niet anders meer dan verlies nemen. Jaap pakte de leiding en liep vervolgens lengtes uit.
Jaap neemt de leiding over
Zo werd de wedstrijd onbedreigd uitgezeild, de Lonneke maakte nog wel wat meters goed doordat de wind even ging liggen maar kwam nimmer meer in de buurt. Op de derde plek eindigde Bas Krom, gevolgd door de Grutte Pier die vanaf een negende plek naar de vierde plaats zeilde., vijfde werd Ulbe Zwaga met de Gerrit Ynze, de Eenvoud werd zevende en Paul de Koe kwam als elfde om de finish.
Vreugde op het schip na de eerste overwinning in de B-klasse
In het klassement staat ’t Swarte Wief nu tweede. Het klassement wordt nog altijd aangevoerd door de Lonneke. Op de hielen van ’t Swarte Wief zitten de Verwisseling, Grutte Pier en de Eenvoud. Niks is nog beslist en de morgen zal een heel belangrijke dag worden, wanneer twee van de laatst drie wedstrijd zullen worden gezeild!