IFKS 2014

Iets meer dan een week geleden begonnen wij aan alweer onze zevende IFKS. Het werd een spannend kampioenschap met een mooi resultaat.De stichting heeft haar ambiteuze doelstelling tot promotie naar de A-klasse gehaald. Dit tot vreugde van een ieder. De bittere nasmaak van een prachtige finale die er niet kwam is al weer verdwenen. Wat overheerst bij bemanning, sponsoren, donateurs en fans is vreugde over het promoveren naar de A-klasse. De TV-klasse zogezegd, de aandacht voor alle klassen waar wij tot nu toe in zeilden is nooit groot geweest op de Omrop. Desondanks werd onze naam ook dit jaar een paar keer genoemd. Klaas Jansma noemde Jaap een toptalent, Gjalt de Jong sprak over ons als ‘de coming man’ van het skûtsjesilen. Wij zaten nog niet in de A-klasse of de druk wordt er al opgezet. Hier kunnen wij ons al vast druk over gaan maken maar daar zijn wij het team niet na.

Feit blijft dat de prestatiedrang ons in zeven jaar tijd met twee kampioenschappen en een prachtige tweede plek heeft beloond. Dit alles uiteraard dankzij onze betrokken sponsoren, club van 100, donateurs, bemanning en vrijwilligers. Het is dit hele pakket dat de laatste jaren onze naam heeft gevestigd en gebracht waar we nu zijn. Wellicht kunnen we met deze immer groeiende groep in de komende jaar nog meer indruk maken. Hierbij danken wij iedereen voor deze prachtige kans die ons al jaren lang wordt geboden. Tijnje, het dorp dat al decennia wacht op een meer, is uitgegroeid tot een dorp vol watersportliefhebbers die hopelijk nog een lange tijd mag genieten van de ambiance die de stichting heeft geleverd.

Wij richtten ons nu op het naseizoen en zullen ons in de winter gaan richtten op de A-klasse, de eredivisie van het skûtsjesilen.