Swarte Wief opnieuw tweede!

Op het IJsselmeer bij Stavoren heeft ’t Swarte Wief alweer haar tweede prijs binnengehaald. Wederom een knappe tweede plaats.Het Swarte Wief werd vandaag wederom tweede. Bij de start lag het schip in de buurt van de SN, de winnaar van Hindeloopen. De eerste ton werd gerond als derde. De SN lag eerste, de Nieuwe Zorg (AA) lag tweede en op de derde plaats dus wij. Achterons lag toen nog de Engelina Smeltekop die voor het voordewinse rak ons passeerde omdat zij de ton beter aansneden. Voor de wind konden wij dezen echter weer terugpakken en vonden wij ons terug op een podiumplek. Al spoedig kon ook de Nieuwe Zorg worden voorbijgesteken. Na de eerste volle ronde lagen wij al tweede. De SN was inmiddels al aardig uitgelopen. In de volgende ronden liepen wij steeds meer op hun in. Bij de finish was het nog even heel close, maar de wedstrijd was net niet lang genoeg om een eerste plek te behalen. Desalniettemin is de bemanning zeer tevreden over deze tweede podiumplek. De SN blijft in het klassement koploper, wij volgen op 2,2 punten. Een derde plek is er voor de Engelina Smeltekop. ’t Swarte Wief is vandaag uitgelopen op de SB Avontuur. De resultaten van de wedstrijd van vandaag:

1: SN Hoop op Welvaart
2: ’t Swarte Wief
3: Engelina Smeltekop
4: Nieuwe Zorg
5: Elisabeth
6: Hoop op Zegen