Swarte Wief naar Hindeloopen

Vandaag zal ’t Swarte Wief vertrekken richting Hindeloopen. De IFKS-week staat voor de deur.In Hindeloopen vindt traditiegetrouw de officiële opening plaats. Dit jaar zal voor de 29ste keer de IFKS worden gezeild. De IFKS organisatie zelf bestaat 30 jaar en is ook in Hindeloopen opgericht in café de Hinde. Na de officiele opening zal de bemanning, opstappers en gastheer intrek nemen in het volgschip de Ortolan in Stavoren. In deze tweemastklipper zijn we dit jaar voor de tweede maal te gast. Het Swarte Wief blijft liggen in de kleine haven van Hindeloopen tezamen met de andere IFKS-schepen, voor de toeschouwers een prachtig gezicht: het enige moment in het jaar dat er zoveel van deze oude vrachtschepen bij elkaar te zien zijn.

Morgen zal ’t Swarte Wief haar eerste wedstrijd varen op het IJsselmeer. Met een windverwachting van rond de 4 kunnen de mouwen dan opgestroopt worden. Deze dag is tevens de sponsordag waarbij diverse sponsoren tezamen vanaf het volgschip de wedstrijd zullen aanschouwen. Zondag wordt er niet gezeild en maandag wordt er ten tweede maal gestreden op het IJsselmeer, dan bij Stavoren.