Sponsoravond editie 2024

Op vrijdag 23 februari was het weer tijd voor de traditionele sponsoravond. Vanaf 20:00 uur stroomden de gasten binnen in de grote zaal van Café Restaurant Overwijk. Hier werden zij verwelkomd met een stuk oranjekoek van Albert Heijn Gorredijk, en koffie of thee.

Om half negen startte Fimke Reidinga namens de sponsorcommissie de avond, en lichtte ze het programma kort toe. Vervolgens was het woord aan onze voorzitter, Paul de Koster. Hij blikte terug op het afgelopen seizoen en nam de veranderingen binnen de stichting en bemanning door. Ook werd natuurlijk vooruitgekeken naar het aankomende jaar, en werd de ambitie uitgesproken om zo snel mogelijk de grote A-klasse weer te bereiken.

Hierna was het tijd voor de spreker van de avond: SKS schipper Harmen Brouwer. Zijn broer Sytze kon er wegens omstandigheden helaas niet bij zijn, maar al snel bleek dat Harmen het alleen ook prima pratende kon houden. Het werd een boeiend verhaal over de geschiedenis van skûtsjes en het wedstrijdzeilen, markante schippers, vele anekdotes en Harmens eigen carrière tot schipper van Langwar.

Het officiële deel van de avond was hierna tot een eind gekomen en alle aanwezigen werden door Fimke bedankt voor hun komst. Daarop droeg zij de microfoon over aan Harm de Jong, en was het tijd voor het rad van fortuin. Tijdens de pauze werden hiervoor al loten verkocht, die gretig aftrek vonden bij het publiek. Als een volleerd quizmaster slingerde Harm aan het rad en de prijzen werden in hoog tempo uitgedeeld.

De consumpties aan de bar vloeiden rijkelijk, en met dank aan Café Restaurant Overwijk, Bob’s Vleeskoerier, Kaasboerderij de Deelen en Albert Heijn Gorredijk werden de gasten deze avond van hapjes voorzien.

Kortom, een geslaagde avond. En nu op naar een succesvol zeilseizoen!