Oost West Protest!!!

Op de derde zeildag waren we vroeg uit de veren om de juiste trim te vinden. Na het vinden van de balans begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd op Heeg, met een 3 a 4 Bft hadden wij het idee om vandaag weer eens orde op zaken te zetten.

Na een redelijke start op naar de bovenste ton, deze zeilden wij behoorlijk schraal aan maar we konden nog net met een opsteker omhoog. Echter kwamen we helaas in conflict met ‘de Jonge Jan’ van Jelle Talsma, we kregen te weinig ruimte waardoor wij de ton raakten. Na het plaatsen van de protestvlag en het aanroepen gingen we voor de wind, in het voordewindse rak werd in overleg besloten om het protest tegen Talsma er uit te halen. Dit bleek achteraf een dure fout maar daarover later meer.

Gaandeweg de wedstrijd zeilden we redelijk, het viel nog niet mee om de juiste slag te maken op de gate baan. In de derde ronde werden we aangeroepen door Siebo Zijsling welke een protest tegen ons had om om de eerder genoemde reden. In de protestkamer werd besloten dat wij ons protest hadden moeten laten staan en daarom verloren wij deze. Voor ons kostbare punten, wij waren als 10 gefinisht maar krijgen nu 17 punten aan de broek omdat we het protest verloren hebben. Wederom een teleurstelling te verwerken, maar in Sloten nieuwe ronden nieuwe kansten.

Kijk voor de volledige uitslag en actuele tussenstand op: www.ifks.nl