Sterke seizoensafsluiting op Roekoepôle Race

’t Swarte Wief heeft seizoen 2015 op magistrale wijze afgesloten door voor het eerst de Roekoepôle-race in de grote klasse op haar naam te schrijven. In een sterk deelnemersveld van 18 skûtsje uit zowel de SKS als IFKS wist ’t Swarte Wief de stijgende lijn van het naseizoen door te zetten.

Op zaterdag hadden we in beide wedstrijden een redelijk goede start en wisten dit goed vast te houden. In de ochtendwedstrijd eindigden we achter Joure en Sneek op een 3e plek. In de middagwedstrijd hetzelfde beeld echter moesten we nu Gorredijk en Grou voor ons dulden.

Spanning alom dus op zondag waar één laatste wedstrijd de beslissing moest brengen. Joure als klassementleider met ’t Swarte Wief hier op 1 punt achter. Met iets meer wind was de start wat minder goed. Echter door direct de stuurboordslag te kiezen kwamen we als 3e uit bij de 1e bovenste ton vlak achter Sneek en Gorredijk die over stuurboordkant op tijd voor ons konden draaien. In het lange voordewindse rak richting Heerezijl wist ’t Swarte Wief de koppositie over te nemen. In het vervolg van de route over de Zoutepoel, Goingarypster puollen en Snitsermar wisten we de koppositie te behouden al werd het nog wel even spannend bij het kruisen in de nauwe doorgang bij de Grûte Griene. Omdat Joure het in deze wedstrijd even liet zitten waren we met een 1e plek in deze wedstrijd ruimschoots winnaar van het eindklassement.

Een schitterende afsluiting van dit seizoen derhalve met dank aan de KWS Sneek en vrijwilligers voor de perfecte organisatie. Ook speciale dank aan al onze Sponsoren, Club van 100, trouwe Donateurs en een ieder die ons dit seizoen weer ondersteuning heeft geboden. 

Komende vrijdag wordt t’ skûtsje weer naar Tijnje gevaren. Zaterdag konvooivaart naar Gorredijk waar het er tevens weer uitgehesen zal worden. Op de trailer gaat ’t Swarte Wief weer naar de loods in Tijnje waar in de komende wintermaanden weer het nodige onderhoudswerk kan worden gepleegd.