Moeizame dag op Stavoren

Na de voortvarende dag van afgelopen zaterdag begonnen wij vol goede moed aan deze tweede wedstrijd. Echter, bij het inzeilen konden wij al niet de optimale trim vinden ondanks de voor ons gunstige weersomstandigheden.

De startpositie was goed maar hier ontbrak het direct al aan de gewenste snelheid om vrij te kunnen zeilen. Hierdoor moesten wij al erg vroeg overstag. De bovenste ton werd als twaalfde gerond. Tijdens de wedstrijd ‘ruimde’ de wind in Westelijke richting waardoor de route werd aangepast. Het lukte ons ook tijdens de wedstrijd niet om de optimale trim te vinden.

Op een gegeven moment zakte de wind helemaal weg en werd er getwijfeld om de lichtweerfok te plaatsen. Echter, in het laatste kruisrak nam de wind weer toe en konden wij niet voorkomen dat er drie skûtsjes over ons heen liepen. Uiteindelijk zijn wij als veertiende over de finish gekomen.

Morgen gaan wij vroeg uit de veren om het skûtsje weer aan de praat te krijgen.

Kijk voor de volledige uitslag en tussenstand op: www.ikfs.nl