Gezellig en educatief uitstapje naar skûtsjemuseum

Afgelopen zondagmiddag heeft de bijna voltallige bemanning met aanhang een bezoek gebracht aan het skûtsjemuseum te Earnewâld.

En het was weer zeer geslaagd, zo vlak voordat het nieuwe skûtsjeseizoen weer losbarst nog even een gezellig educatief uitstapje naar het zonnige maar nog frisse Earnewâld. Het skûtsjemuseum bij de historische scheepswerf ‘de Stripe’ is voor iedere liefhebber een aanrader waard. De ontvangst in het smûkke museum, de prachtige verhalen en de zeer interessante rondleiding van de altijd enthousiaste Age Veldboom bijgestaan door de goede zorgen van Nynke Veenstra, het was zeer de moeite waard.

Een duik in het verleden als schril contrast naar het hedendaagse wedstrijdzeilen.

Aan het eind van de middag zoals gebruikelijk weer even een heerlijk en stevig buffet in het café van Auke Bouma maakte de dag weer compleet.