Heeg, “net onderweg en dan vette pech”

Vandaag kon er eindelijk weer gezeild worden. Op Heeg stond een mooi windje toen er om half drie het startschot viel. Met een Olympische baan in het verschiet kwamen wij redelijk uit de start. Doordat we geen ruimte hadden om eerder over de stag te gaan werden wij gedwongen om de bovenste ton stuurboord aan te zeilen. Met diverse skûtsjes vanaf bakboord was dit een behoorlijke puzzel. Al met al kwamen we nog prima om de bovenste ton, echter in het rak naar de tweede ton schoof de hele vloot in elkaar.

Inmiddels lag het Gorredijkster skûtsje de Drie Gebroeders al fortuinlijk op kop en hebben dit ook niet meer weggegeven. Bij ronden van de gijpton raakten wij verwikkeld in een aanvaring buiten onze schuld om. De skûtsjes Eelkje II en Wylde Wytse haakten in elkaar en knalden vervolgens gezamenlijk bij ons op het achterschip. Wij liepen daarbij dusdanig schade op dat we hiermee het wedstrijdveld moesten verlaten. Hiermee was de wedstrijd van zeer korte duur en het resultaat extra zuur.

Inmiddels is het skûtsje weer geprepareerd en zullen wij morgen weer starten op de wedstrijd in Sleat. De vandaag ontstane situatie, dat wij door opgelopen schade buiten ons schuld om op moesten geven, heeft er na uitspraak van de protestcommissie toe geleid dat wij over drie wedstrijden het gemiddeld aantal punten zullen krijgen.

Voor de uitslag en actuele tussenstand verwijzen wij naar: www.ifks.frl