Hylpen zware beproeving

De kurk is uit de fles. Vandaag zeilden we ons 1e wedstrijd van dit IFKS kampioenschap in Hylpen. De windvoorspelling gaf 4-5 bft aan uit zuidwestelijke richting. Eenmaal op het wedstrijdwater bleek dit ook het geval te zijn. Dit in combinatie met de opstuwende golven zorgde dat het skûtsje moeilijk te hanteren was. Er zat veel spanning in de vloot. Na 2 valse starten werd de zwarte vlag gehesen wat betekent dat je bij een valse start het wedstrijdveld dient te verlaten. Bij de 1e tonronding ging skûtsje de Grutte Pier als eerste om de bovenboei, de Striidber als 2e en Ora et Labora als 3e.

Wij zelf gingen als 7e om de ton. Er lag een gatebaan in wat betekent dat je onderin de baan zelf kunt kiezen tussen stuurboord of bakboord om te ton. De Grutte Pier bleef aan kop, wij probeerden met diverse slagen in het sterke deelnemersveld te blijven maar dit kregen we niet voor elkaar. Uiteindelijk zijn we als 11e gefinisht.

Na de wedstrijd hebben we samen met onze sponsoren genoten van een heerlijke bbq.
Ten tijde van dit schrijven lopen er nog diverse protesten.

Kijk voor de volledige uitslag op www.ifks.frl