’t Swarte Wief maakt zich op voor IFKS

’t Swarte Wief begint weer gestaag  naar de juiste vorm te groeien voor het IFKS kampioenschap. Tijdens de wedstrijd  ‘Slach om Heech’ op 16 en 17 juni wisten we op de slotdag zelf al weer eens een wedstrijdje met harde wind te winnen. Met nog de nodige trainingen en een trainingsweekend op het Slotermeer voor de boeg kunnen we in augustus weer vol vertrouwen afreizen richting Hindeloopen. Het IFKS kampioenschap beloofd ook dit jaar weer tot de laatste dag super spannend te worden met een groot aantal kanshebbers voor de titel waaronder natuurlijk titel verdediger Merijn Olsthoorn en de sterk acterende debutant in de hoogste klasse, Ulbe Zwaga.

Let wel als toeschouwer op het gewijzigde schema van de IFKS ten opzichte van de voorgaande jaren. Voor het eerst in de geschiedenis van de IFKS wordt er nu ook op zondag wedstrijd gevaren. Dit met als doel om later in de week meer mogelijkheid te creëren voor een eventuele inhaalwedstrijd op het Tjeukemeer bij Echtenerbrug. De kampioenschappen starten op zaterdag 18 augustus op het IJsselmeer bij Hindeloopen vervolgens gaan we langs Stavoren, Heeg, Sloten, Echtenerbrug en 2 x Lemmer waar op zaterdag 25 augustus de finalewedstrijd wordt gevaren. De wedstrijden op het IJsselmeer bij Hindeloopen, Stavoren en Lemmer zijn prima te volgen vanaf de dijk, de pier of het strand. voor de overige plaatsen geldt dat er lokaal wel wordt aangegeven waar de wedstrijden het beste te volgen zijn. Ook op de dagtelevisie en radio van Omrop Fryslân en ’s avonds in het Skûtsjejournaal zijn de wedstrijden dagelijks te volgen. De starttijd van de A-klasse is dagelijks om 14.30 uur.

Ook dit jaar hebben we weer de beschikking over hetzelfde volgschip als voorgaande jaren, de Wad- en Sontvaarder ‘Storebealt’. Inmiddels een bij velen bekend schip wat goed bevalt doordat het bovendeks veel ruimte en comfort bied aan de dagpassagiers. We hopen dan ook weer veel gasten te ontvangen om vanaf het wedstrijdwater de wedstrijden te kunnen volgen. Donateurs kunnen zich binnenkort weer aanmelden om een middag mee te beleven op het volgschip. Kijk voor de actuele stand van zake en inschrijving hiervoor op onze website. Tevens zijn we nog druk bezig om ons jaarmagazine voor de bouwvak bij onze donateurs en sponsoren op de mat te krijgen. 

Wedstrijd data IFKS skûtsjesilen 2018     Klasse- A   starttijd: 14.30 uur.

Zaterdag     18 augustus                      Hindeloopen

Zondag   19 augustus                      Stavoren

Maandag   20 augustus                       Heeg

Dinsdag       21 augustus                      Sloten

Woensdag 22 augustus    Rustdag      of inhaalwedstrijd bij Echtenerbrug

Donderdag   23 augustus                      Echtenerbrug

Vrijdag         24 augustus                      Lemmer

Zaterdag     25 augustus                      Lemmer (finale)