Op dreef yn Heeg

Dinsdag wordt er traditioneel gezeild op de Heegermar, er stond weinig wind maar gelukkig hebben alle klassen hun wedstrijd kunnen zeilen. Na een lange uitstel begon de start procedure, tijdens het positie kiezen viel de wind voor ons geheel weg. Gezamenlijk met de Jonge Jasper lagen we onder de lijn en zagen hoe anderen weg konden komen, wij lagen in de windstilte te wachten op een vlaagje. Gelukkig kwam het verlossende signaal vanaf het startschip dat de wedstrijd werd afgebroken. Opnieuw voorbereiden voor de 2e start, nu met weer wind konden we beter wegkomen op weg naar de bovenste ton. Er lag vandaag wederom een Gate-baan in, waarbij je bij de onderste ton vrij kunt kiezen welke slag je wilt maken. Dit pakte goed uit en we konden deze slag aansluiting vinden in de kop van het veld. Het laatste kruisrak naar de finish namen wij eerst de stuurboord slag, terwijl onze opponenten allen de bakboord slag pakten. Op de finish lagen wij vlak achter Gorredijk en konden wij als 2e finishen, vlak daarachter de SN en Lucas Bouma als 4e. Daarna werd het een chaos op de finishlijn, maar konden wij ons feestje met deze prachtige 2e plaats vieren. voor de volledig uitslag zie www.ifks.nl.
Vandaag zeilen we op Sloten met meer wind, en we hopen deze stijgende lijn door te kunnen zetten.