Off day op Stavoren

Maandag was weer een spannende dag, het was nog maar de vraag of de weergoden ons goed gezind waren. In de ochtend werd de C en de kleine a-klasse afgelast in verband met te weinig wind. Na lang dobberen en wachten nam de wind iets aan waardoor er gelukkig gezeild kon worden. Door de toenemende wind besloten wij toch nog van fok te wisselen. Echter viel deze beslissing nagenoeg samen met het voorbereidingssignaal van de start en kwam de druk er direct al flink op te staan. We kwamen bij het startschip in het gedrang en moesten direct achteraan sluiten.

Op zich liep ’t Swarte Wief redelijk en konden we een mooie slag maken, echter konden we net niet op tijd over stuurboord de bovenste ton ronden waardoor we weer in de achterhoede belanden. Op weg naar de onderste ton konden we kiezen (er lag een gate-baan in), we kozen de kant van Stavoren omdat daar de meeste wind stond. Ook hier zeilden we niet onverdienstelijk echter bleek het helaas niet onze dag. Op de finish werd het toch nog even spannend, we zaten De Drie Gebroeders uit Gorredijk op de hielen en konden het mogelijk de Jonge Jasper nog moeilijk maken met onze bakboord slag. Hier bleken we te gretig waardoor we op de ton kwamen en uiteindelijk nog plekken in moesten leveren.

Morgen zeilen we in Heeg en gaan we er met frisse moed tegenaan.