’t Swarte Wief weer klaar voor de strijd

Gestaag begint ’t Swarte Wief weer naar de juiste vorm te groeien voor het IFKS kampioenschap. Tijdens de wedstrijd ‘Slach om Heech’ op 10 en 11 juni wisten we na een stroef begin uiteindelijk toch de 3e plaats te veroveren in het eindklassement van 15 startende skûtsjes in onze klasse. Met nog de nodige trainingen en een trainingsweekend op het Slotermeer voor de boeg kunnen we in augustus hopelijk weer vol vertrouwen afreizen richting Hindeloopen. het IFKS kampioenschap beloofd ook dit jaar weer tot de laatste dag super spannend te worden met een groot aantal gelouterde skûtsjes, welke zeer aan elkaar zijn gewaagd, en een drietal sterke debutanten.

De kampioenschappen starten op zaterdag 19 augustus op het IJsselmeer bij Hindeloopen. Vervolgens vanaf maandag 21 augustus Stavoren, Heeg, Echtenerbrug, en 2x Lemmer waar op zaterdag 26 augustus de finalewedstrijd wordt gevaren. De wedstrijden op het IJsselmeer bij Hindeloopen, Stavoren en Lemmer zijn prima te volgen vanaf de dijk, de pier of het strand. Voor de overige plaatsen geldt dat er lokaal wel wordt aangegeven waar de wedstrijden het beste te volgen zijn. Ook op de dagtelevisie en radio van Omrop Fryslan en in het skûtsjejournaal zijn de wedstrijden dagelijks te volgen. De starttijd van de A-klasse is om 14.30 uur.

Ook dit jaar hebben we weer de beschikking over hetzelfde volgschip als vorig jaar, de Wad- en Sontvaarder ‘Storebealt’. Inmiddels een bij velen bekend schip wat goed bevalt doordat het bovendeks veel ruimte en comfort biedt aan de dagpassagiers. We hopen dan ook weer veel gasten te ontvangen om vanaf het wedstrijdwater de wedstrijden te kunnen volgen. Donateurs kunnen zich binnenkort weer aanmelden om een middag mee te beleven op het volgschip. Kijk voor de actuele stand van zaken en inschrijving op deze website.