Geen stap terug op Echtenerbrug

De wedstrijd in Echtenerbrug begon met een lange uitstel, daar er geen genoeg wind aanwezig was om een goede start te kunnen maken. Tegen de klok van 16:00 uur was er voldoende wind en kon de wedstrijd van start. Vandaag had de wedstrijdcommisie er een gate in gelegd.

Onze start verliep iets anders dan gepland maar uiteindelijk lagen we mooi in de midden van het veld en konden we vrij zeilen richting de bovenste ton. Deze wisten wij als derde te ronden. In het lang voordewindse rak wisten wij het de Grutte Pier voorbij te steken en hiermee begonnen wij als tweede skûtsje aan het kruisrak. Deze positie wisten wij tot aan de laatste route richting de finish vast te houden. Op het moment dat wij aan het laatste kruisrak begonnen lagen wij zeer dicht achter de nummer één in de wedstrijd; skûtsje Emanuel (KL). De strijd leek nog niet gestreden maar ook de nummer drie en vier in het veld, respectievelijk it Doarp Eastermar (EA) en De Zes Gebroeders waren nog volop in de wedstrijd voor een mooie klassering. Het skûtsje it Doarp Eastermar (EA) probeerde het nog wel, kwam ook dichtbij, maar slaagde er niet in. Hiermee wisten wij deze wedstrijd zeer verdienstelijk als tweede te finishen.

In het algemeen klassement zijn we door dit mooie resultaat eveneens een plekje gestegen en staan we nu tweede. Het klassement staat nog erg dicht bij elkaar en het beloven nog twee mooie en spannende dagen te worden. Morgen zeilen wij de eerste wedstrijd in de baai van Lemmer.

Klik op onderstaande link voor de actuele tussenstand en voor de volledige daguitslag: