Starum, net sa gek de vijfde stek

Vandaag was het tijd voor de tweede wedstrijddag, traditioneel op het IJsselmeer bij Stavoren. Waar er vanochtend nog bijna geen wind stond haalde die in de middag lekker aan en kon er een mooie wedstrijd gezeild worden. De wedstrijdleiding had er een olympische baan in gelegd. Onze start was wederom goed te noemen, mooi in de midden van het veld kozen wij voor de bakboordslag richting de bovenste ton. Deze wisten wij als vierde skûtsje te ronden. Op dit moment waren de verschillen met de nummers twee en drie als ook de nummer vijf gering te noemen. Tijdens de wedstrijd hebben wij meerdere keren van plek gewisseld met de Striidber en lagen wij of vierde of vijfde in het veld. Op het moment dat de finish er in kwam te liggen was het de Jonge Jasper die onbedreigd de overwinning pakte. De tweede plaats ging naar De Zes Gebroeders. Daar achter was het Grutte Pier die als derde over de finish kwam. De Striidber bleef ons nipt voor en zo eindigden wij als vijfde. Al met al een zeer mooie als ook prima prestatie. Morgenmiddag de wedstrijd op Heeg.

Klik op onderstaande link voor de actuele tussenstand: