Spanning loopt op voor IFKS

Hoewel het met het echte zomerweer nog niet zo erg wil vlotten nadert de bouwvak al weer met rasse schreden. Dit betekent voor ’t Swarte Wief dat de laatste voorbereidingen voor het IFKS kampioenschap weer getroffen moeten worden zowel op het organisatorische als op het zeiltechnische vlak. Het IFKS kampioenschap belooft ook dit jaar weer super spannend te worden. Op dit moment zijn we nog druk in de weer om onder alle omstandigheden het schip goed aan de praat te houden met de nieuwe gewichtsverdeling. Extra spannend dus hoe deze nieuwe gewichtsformule uit zal pakken in de grote A-klasse van de IFKS.

De kampioenschappen starten op zaterdag 13 augustus op het IJsselmeer bij Hindeloopen. Vervolgens vanaf maandag 15 augustus Stavoren, Heeg, Sloten, Echtenerbrug en 2 x Lemmer waar op zaterdag 20 augustus de slotwedstrijd wordt gevaren. De wedstrijden op het IJsselmeer bij Hindeloopen, Stavoren en Lemmer zijn prima te volgen vanaf de dijk, de pier of het strand. Voor de overige plaatsen geldt dat er lokaal wel wordt aangegeven waar de wedstrijden het beste te volgen zijn. De starttijd van de A-klasse is een half uur later als voorgaande jaren. I.v.m. de veiligheid heeft het bestuur van de IFKS besloten om de C- en B-klasse niet meer gelijktijdig van start te laten gaan. De C-klasse start nu om 9.15 uur, de B-klasse om 11.00 uur, de a-klein om 12.45 uur en de A-klasse om 14.30 uur.

Dit jaar hebben we weer de beschikking over hetzelfde volgschip als vorig jaar, de Wad- en Sontvaarder ‘Storebealt’. Vorig jaar is dit schip goed bevallen, mede doordat het bovendeks veel meer ruimte en comfort biedt aan de dagpassagiers. We hopen dan ook weer veel gasten te ontvangen om vanaf het wedstrijdwater de wedstrijden te kunnen volgen. Donateurs kunnen zich binnenkort weer aanmelden om een middag mee te beleven op het volgschip. Kijk voor de actuele stand van zaken en inschrijving hiervoor op onze website.

Het jaarmagazine van de stichting is dit jaar door omstandigheden wat later gereed. De laatste hand aan de opmaak wordt nog gelegd en binnenkort wordt het bij de donateurs en sponsoren thuis bezorgd.

    Wedstrijd data IFKS skûtsjesilen 2016

Klasse- A                    starttijd: 14.30 uur.

  13 augustus                Hindeloopen

  15 augustus                Stavoren

  16 augustus                Heeg

  17 augustus                Sloten

  18 augustus                Echtenerbrug

  19 augustus                Lemmer

  20 augustus                Lemmer (finale)