Voorbereiding IFKS 2016

Het is inmiddels juni, we zijn alweer volop in voorbereiding voor het komende IFKS kampioenschap. De IFKS wedstrijdreeks is dit jaar van 13 t/m 20 augustus, noteer dit alvast in uw agenda! Vanaf volgende maand kunnen donateurs/sponsors en club van 100 leden zich weer aanmelden voor het volgen van een wedstrijd vanaf ons volgschip.

De nieuwe richtlijnen voor het verminderen van de gewichtsverschillen binnen de IFKS hebben er toe geleid dat ’t Swarte Wief ten opzichte van vorig seizoen aanmerkelijk zwaarder geworden is. Het schip is inmiddels op een werf volgens protocol gemeten, gewogen en van de juiste ijkmerken voorzien.

Met een nieuwe midweerfok en de extra ballast zullen we er dit seizoen weer het beste uit moeten halen. Tijdens de wedstrijden begin mei van Lemmer Ahoy in een sterk veld van IFKS en SKS skutsjes bleek al wel dat we goed mee konden komen, maar konden we nog geen goed klassement neerzetten. De laatste wedstrijd van Lemmer Ahoy met redelijk veel wind bood het nodige vertrouwen met een keurige 2e plek.

Afgelopen weekend hebben we meegestreden op het Heegermeer tijdens de jaarlijkse “Slach om Heech”. Bij deze wedstrijd kwam de complete A-klasse van de IFKS aan de start. Ook hier bleek dat we nog flink moeten wennen met de complete hoeveelheid ballast aan boord. Meer dan een plekje in de middenmoot zat er niet in maar de laatste wedstrijd werden we 3e. Genoeg te doen dus de komende tijd om ons voor het IFKS kampioenschap goed voor te bereiden. Tevens wordt de laatste hand gelegd aan ons jaarmagazine zodat deze binnenkort bij de sponsoren, club van 100 en donateurs bezorgd kan worden.