Zeer geslaagde sponsoravond met Age Veldboom

naamloos (480x640)Op vrijdag 29 januari hield de stichting weer haar jaarlijkse sponsoravond in de grote zaal van café Overwijk te Tijnje. Ook dit jaar was de zaal met ruim 100 gasten waaronder weer enkele nieuwe gezichten, goed gevuld.

Nadat een ieder zijn plekje had gevonden in de gezellige zaal kon PR-lid Christian Veenstra om 20.30 uur de gasten welkom heten en de avond openen. Stichtingsvoorzitter Paul de Koster mocht zoals gewoonlijk het spits afbijten. In een flitsende presentatie blikte Paul terug op de activiteiten en wedstrijden van het afgelopen seizoen. Op hilarische wijze nam de voorzitter het “commentaar” vanaf de wal onder de loep en legde hij uit hoe de wedstrijden op het water worden ervaren waarbij de veiligheid een belangrijk issue blijft. Tevens keken we even naar de ontwikkelingen binnen de IFKS waar men door het invoeren van gewichtformules wil trachten de snelheid binnen de skûtsje vloot dichter bij elkaar te brengen, en memoreerden we nog even naar de schitterde overwinning in het naseizoen van de Roekoepole-race.

Na een korte pauze gaf Christian het woord over aan onze hoofdgast van de avond Age Veldboom.

In een prachtig betoog met de nodige muzikale intermezzo’s nam Age de gasten mee door de historie van de skûtsje en het harde leven er omheen. Met de nodige meegebrachte attributen uit het skûtsjemuseum te Earnewâld wist Age Veldboom het verleden weer ietwat tastbaar te maken bij de gasten in de zaal. Na een gezamenlijke zang van ‘Wat sylt dat skûtsje moai’ onder begeleiding van Age op de trekzak werd het officiële gedeelte van de avond om 22.30 uur afgesloten. De napraat onder het genot van een natje en droogje zou nog tot in de kleine uurtjes duren.

Gezien de reacties vanuit de zaal was het weer een zeer geslaagde avond. Ook de catering was weer dik voor elkaar met dank aan onze sponsoren, de Bakkers van Verloop, Keurslager Stornebrink, Kaasboerderij de Deelen en Café Restaurant Overwijk.